30/11/06

1 de Dezembro


1 de desembre, festiu a Portugal. Celebren la independència de Castilla.
Expliquen que per aquelles dates, el regne de Castilla tenia dos mals de cap: Portugal i Catalunya. Com que l'exèrcit de Castilla tenia pocs homes van haver d'escollir una de les dues zones per mantenir-la al seu regne. Van escollir Catalunya i Portugal ho va tenir més fàcil per vèncer. La història va voler un Portugal independent i una Catalunya dins de l'Estat Espanyol. Millor? Pitjor? Per mi simplement és així. Portugal, en aquest camí en solitari ha aconseguit... I en aquest cas no sé ben bé què deu haver aconseguit...
M'agrada imaginar com seria la nostra realitat si en aquell dia, Catalunya s'hagués independitzat i Portugal ara fos una regió d'Espanya... Millor? Pitjor?... Mai ho sabrem... Imaginem !

----------

Els dos últims dies han estat espessos, pesats i feixucs... Necessito descansar... Deixar passar el temps per a que la boira mental s'escampi... Ha sigut una setmana de novetats, sorpreses i decepcions... Nova feina, estudiar, encara conèixer noves persones... però la boira ja escampa... com sembla que està escampant el mal temps de Lisboa. Millor fred però sol, que no pas calor però humitat i pluja.

Sem comentários: