15/03/07

IR-C: Deutschland (.de) II

Doncs la recta final de l'Interrail torna a ser a Alemanya. Començant per Hamburg i acabant a Frankfurt a. M.

Les dues primeres nits les fem a Lüneburg, a casa d'una altra amiga de la Uxía. Lüneburg és petita, però molt i molt bonica. Des d'allà vaig poder anar un dia sencer a Hamburg, i va ser el dia del descobriment d'una ciutat en que m'agradaria viure... Em va encantar ! Sense dubte (sense comptar Berlin) és la millor ciutat d'Alemanya, millor encara que München.

Què dir de Hamburg... És una ciutat bàsicament industrial, es respira l'ambient industrial amb les edificacions, fetes en totxos en obra vista... Als qui els va agradar Leuven (België), els encantarà Hamburg.


Una de les parts més maques és visitar les antigues fàbriques que estan situades en els canals de la ciutat, canals que passen tant per la part industrial, com per tota la ciutat.


I una de les coses més entranyables és el túnel per a peatons i vehicles que travessa el riu. S'han de baixar 21 m sota terra, en uns enormes ascensors, i un cop a baix, veus un submón, dos túnels llargs i que semblen del passat. A l'altra banda del riu el gran port industrial, des d'on pots veure tota la ciutat.


I encara queda un altre lloc entranyable de la ciutat, l'església de Saint Nikolai. Aquesta catedral va ser destruida per la guerra, però han mantingut el poc que va quedar d'en peus, quatre parets. Dins del que va ser l'església hi ha una magnífica estàtua d'acer que representa un nen observant la catàstrofe...



De Hannover, Köln, Bonn i Frankfurt (M) no val la pena dir res, són ciutats equiparables, modernes i no gaire boniques. Només destacar la catedral de Köln (Colònia).

Sí val la pena recordar Bremen, (ciutat dels "trotamúsicos"). llàstima que només la podem veure quan ja és fosc, però que aparenta ser una ciutat molt bonica.

Dos dies abans de tornar, decidim visitar dos poblets, cansats ja de tantes ciutats grans i similars en aquesta zona d'Alemanya. Anem a Brühl i Ahrweiler petites ciutats emmurallades properes a Bonn. Ha valgut la pena.

I l'últim dia encara passo un matí a Porto, abans de tornar definitavemnt a Lisboa.

Sem comentários: