29/03/07

Elvas < Alentejo

Del viatje que vam fer per l'Alentejo (desembre) ens van quedar algunes coses pendents, com ara Elvas i Castelo de Vide. Ahir vaig anar a la caça d'Elvas, l'última ciutat de Portugal, abans d'arribar a Badajoz.

Un entranyable viatje en tren de 5 hores. Un tren (o per ser exactes, vagó, ja que era un simple automotor), que encara fent el trucu
-trum - trucu-trum travessava kilòmetres i kilòmetres de paissatge típicament alentejà... estacions desertes, absència de civilització, alguns cavalls i moltes cigonyes...

Al tren, només 8 viatgers, dels quals només 5 són les que arribem a Elvas. Uns avis que porten la néta al poble, una àvia de dol (i amb mocador negre al cap), un pagès que va a la "Fazenda", un militar que torna al poble i un home gran, amb bastó i trajat, el mateix que treu l'entrepà de formatge i una botella de vinho tinto per fer un refrigeri.

És la gràcia de viatjar en d
ies feiners, dies "normals".

Elvas em recorda moltíssim a Almeida, ciutats fortament fortificades, muralles i contra-muralles, tot i que Elvas manté l'estètica alentejana. Ha valgut la pena, sí, llevar-se a les 6:30... i és que hi ha viatjes que només es poden fer sol.

1 comentário:

[eva] disse...

Homeeeee... mira que ens vam deixar aquest poblet tan mono! Llàstima!